• ro
  • en
 


Tabara de vara Durau 2016- deschidere tabara seria I

Comunicat privind tabăra de vară Durău 2016

 

Centrul de resurse pentru tinerii în situații de risc, Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău organizează în perioada 31 august – 10 septembrie 2016 tabăra tematică “Tineri pentru tineri” în stațiunea turistică Durău. La această tabără participă 140 de beneficiari și voluntari, tineri între 16 și 18 ani,și 14 însoțitori, în două serii de câte 70 de tineri, în perioadele 31 august – 5 septembrie și 5 – 10 septembrie.

În data de 31 august au plecat către Durău 70 tineri și voluntari, împreună cu însoțitorii. Tinerii au fost selectați din comunele în care am prezentat anterior proiectul, am încheiat convenții de colaborare și am desfășurat activități, dar și din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău. În prima serie a acestei tabere sunt prezenți beneficiari din comunele Căiuți, Coțofănești, Odobești, Orbeni, Colonești și tineri care beneficiază de măsură de protecție specială la asistenți maternali profesioniști și în Centrul Rezidențial ,,Henri Coandă”, Rețeaua de Apartamente ,,Casa Mea”, Adăpostul ,,Morcoveață”.

În această tabără vor fi organizate excursii la diverse obiective turistice din județul Neamț, drumeții montane, concursuri de șah, expoziție de carte și sesiuni de informare cu privire la fauna și flora specifică muntelui Ceahlău.

Echipa Centrului de Resurse pentru Tinerii în Situații de Risc Bacău va susține activități cu tinerii pentru dezvoltarea aptitudinilor de căutare identificare a unui loc de muncă potrivit, în raport cu abilitățile fiecăruia. În cadrul acestor activități va fi prezentat și ,,Ghidul de orientare vocațională”, material elaborat de membrii echipei Centrului de Resurse pentru Tinerii în Situații de Risc Bacău cu scopul de a îmbunătăți șansele de ocupare a unui loc muncă.